Українські АЗС почали знижувати вартість скрапленого газу. Лише за минулий тиждень середній цінник на цей вид пального знизився на 0,45 гривні за літр. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Мережі почали знижувати ціни на автогаз минулого тижня, що спричинило обвал середньої вартості на 45 копійок - до 27,60 гривні за літр.

Ціни на АЗС, скріншот: YouTube
Ціни на АЗС, скріншот: YouTube

Наприклад, мережі АЗС ОККО та WOG зменшили цінник на скраплений газ на 50 копійок - до 28,99 та 28,98 гривні за літр. Потім посипалися ціни в мережі SOCAR.

Зменшення цін у преміальних мережах АЗС дозволило активніше переглядати вартість даного палива та заправкам середнього, а також нижнього цінового діапазону. Ціни впали на 0,10-1 гривню залежно від мережі.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зазначається, що зниження цін на автогаз стало можливим через активне здешевлення оптової вартості палива. За 29 днів цінник зменшився на 1950 гривень за тонну, що еквівалентно 1,05 гривні за літр.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

У той час, поки автогаз активно дешевшає, зростають ціни на бензини. За даними моніторингу, бензин А-95 станом на 29 квітня подорожчав у середньому на 13 копійок – до 58,88 гривні за літр.

Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бензин. Фото: скрін Мінфін

Також на 13 копійок зріс цінник на А-95 – до 55,39 гривні за літр. Бензин марки А-92 зріс за ціною більш суттєво - на 25 копійок, в середньому продається по 52,36 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вартість бензину в Україні: актуальні ціни та прогнози.

Також наш портал інформував, автогаз знову встановлюватиме цінові рекорди: АЗС попереджають про подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водії обомліли: нові ціни на бензин і дизель змусять розщедритися на повну.