Демонстранти перекрили автомобільний рух у Тбілісі

фото
Новини — Четвер, 2 травня 2024, 19:21 —

Декілька десятків людей, які виступають проти закону про "іноагентів", у четвер ввечері перекрили автомобільний рух у Тбілісі.

Про це повідомляє "Ехо Кавказу", пише "Європейська правда".

Протестувальники зібралися на площі Героїв у Тбілісі та перекрили там автомобільний рух. Частина водіїв висловлюють їм підтримку.

 
фото: rfe/rl

Раніше поліція намагалася відтіснити активістів із проїжджої частини. За інформацією ЗМІ, правоохоронці затримали одного із учасників акції.

Реклама:

У МВС Грузії кажуть, що згідно із законом "Про збори та маніфестації", забороняється штучно перекривати проїжджу частину транспорту, а також створювати навмисні перешкоди руху транспорту.

 
фото: rfe/rl

Противники закону про "іноагентів" у ці хвилини вже традиційно збираються біля парламенту Грузії.

Очікують, що парламент Грузії розгляне резонансний законопроєкт у третьому читанні приблизно через два тижні.

Гендиректор директорату Єврокомісії з питань розширення Герт Ян Купман у четвер попередив грузинський уряд, що законопроєкт про "іноагентів" є неприйнятним і стане перешкодою для сподівань країни на вступ до ЄС, однак час змінити ситуацію все ще є.

У середу, після застосування насильства силовиками в Тбілісі на мітингу проти закону про "іноагентів", євродепутатка Віола фон Крамон закликала позбавити Грузію статусу кандидата на вступ у ЄС.

Читайте також: Ілюзія євроінтеграції: чи вдасться грузинській владі розвернути зовнішній курс країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: