$39.43 €42.84
menu closed
menu open
weather +18 Київ

"Призначена для знищення живої сили". Плетенчук розповів, що окупанти в повітрі підірвали ракету, якою атакували Одесу

"Призначена для знищення живої сили". Плетенчук розповів, що окупанти в повітрі підірвали ракету, якою атакували Одесу За попередніми даними, для удару по місту загарбники застосували касетний "Іскандер"
Фото: Олег Кіпер / Одеська ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти в повітрі підірвали балістичну ракету, якою вчора атакували Одесу. Про це начальник центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук заявив 30 квітня в ефірі національного телемарафону, який транслює канал "Рада".

"Усі подробиці уточнюються. Попередньо, це касетний "Іскандер", але, поки не буде проведено всі експертизи, на 100% я стверджувати не буду. Однак більшість отворів на стінах мали вражальні елементи й підрив був повітряним", – зазначив Плетенчук.

За його словами, озброєння, яке для атаки на Одесу використали загарбники, "призначене для знищення живої сили противника".

Контекст

Російські окупанти 29 квітня завдали ракетного удару по Одесі. За даними ОВА, загинуло п'ятеро мирних жителіву медзакладах продовжує лікування 23 постраждалі. У тяжкому стані восьмеро людей, із них четверо – у вкрай тяжкому, зокрема чотирирічна дівчинка.

Унаслідок ворожого обстрілу пошкоджено житлові будинки й цивільну інфраструктуру, загорівся Палац студентів Національного університету "Одеська юридична академія" ("замок Гаррі Поттера").

30 квітня в Одеській області оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару РФ.