Сьогодні християни всього світу відзначають Страсну п'ятницю напередодні світлого свята Великодня. Страсна п'ятниця або Велика п'ятниця - це найсуворіший і скорботніший день великого посту.

Це день розп'яття Спасителя. Портал "Знай" вирішив вам розповісти, що можна робити цього дня, а що категорично заборонено.

Чого не можна робити в Страсну п'ятницю:

1. Сьогодні не можна веселитися, співати, танцювати, грати в азартні ігри. За повір'ям, на людину, яка розважається у Страсну п'ятницю чекають на нещастя цілий рік.

2. Не можна цього дня пити алкогольні напої, сваритися, кричати та піддаватися тілесним втіхам.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

3. У Страсну п'ятницю категорично не можна брати до рук голку, ножиці, не можна різати, рубати дрова. Порушення цієї заборони вважається великим гріхом.

4. Не можна також і прибирати сьогодні. Усі підготовчі роботи до Великодня слід було закінчити вчора, у Чистий четвер.

5. Не слід жінкам і чоловікам сьогодні відвідувати перукарню та робити будь-які косметичні процедури.

Страсна п'ятниця
Страсна п'ятниця

Що слід робити цього дня:

1. У Страсну п'ятницю бажано відвідати ранкову службу у церкві та принести додому 12 свічок. Свічки потрібно поставити у будинку та дати їм згоріти повністю. Вважається, що свічки принесуть у будинок щастя, благополуччя та достаток наступного року.

2. Сьогодні - останній день, в який слід дотримуватися суворого посту.

3. Цей день слід провести в роздумах і печалі про розп'ятий Христ.

4. У Страсну п'ятницю необхідно змиритися з усіма ворогами, щоб з чистим серцем відвідати церкву на Великдень.

Нагадаємо, що заборонено готувати на Великдень: ці страви ніяк не мають опинитися на святковому столі.

Раніше ми повідомляли про молитви за мир в Україні та за здоров'я близьких: найважливіші слова до Господа на Великдень-2024.