Оскільки закінчується Великий піст, українці починають купувати різні м'ясні продукти, зокрема, свинину. Стало відомо, як змінилися ціни на цей вид м’яса за місяць перед Великоднем, який цього року українці відзначатимуть 5 травня.

Оновлені ціни оприлюднили на сайті Мінфіну.

Наближається світле свято Великодню, який цього року православні християни святкують 5 травня. Тому українці починають купувати різні продукти, з якими підуть до церкви, щоб їх освятити. Зокрема, люди запасаються м’ясними продуктами.

Щоб розуміти, чи доведеться цього року діставати свої заощадження, варто знати, скільки сьогодні коштує свинина. До того ж, потрібно розуміти і те, як змінилася її вартість з березня 2024 року.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Скільки сьогодні коштує свинина в Україні

За 1 кілограм свинячої грудинки сьогодні потрібно віддати, в середньому, 170,80 гривень, хоча у березні це коштувало 161,04 гривень. Лопатка коштує, в середньому, 165,40 гривень, а у березні її вартість становила 163,52 гривень.

Свинячий ошийок зараз коштує, в середньому, 248 гривень, тобто, дорожче, ніж у березні, коли він коштував 229,09 гривень. За 1 кілограм підчеревини сьогодні варто віддати, в середньому, 172,63 гривень, що дорожче, ніж це було у березні, коли вона коштувала 166,72 гривень.

Середня вартість ребер і шашлику сьогодні становить 178,97 і 199 гривень відповідно. У березні вони коштували 179,15 і 197,95 гривень відповідно.

Середня вартість свинини в Україні. Фото: Мінфін
Середня вартість свинини в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що українцям доведеться купувати черешню за завищеними цінами.

Як повідомляли раніше, в Україні можуть суттєво злетіти ціни на яйця.

Як писав "Знай" раніше, в Україні підвищили вартість хлібу.