Неприємний сюрприз для водіїв: запустили новий штраф, можна забути та влипнути



Подробиці

- джерело.

Водіїв попередили про нові штрафи
Українські водії з 1 травня мають включати ближнє світло фар чи денні ходові вогні за межами населених пунктів – згідно з оновленими правилами дорожнього руху (ПДР). За невиконання цієї вимоги загрожує штраф – 510 грн. Про це повідомили у Патрульній поліції.

Там нагадали: раніше вмикати ближнє світло фар чи денні ходові вогні за межами населених пунктів потрібно було лише в період із 1 жовтня по 1 травня. Тепер же це потрібно робити цілий рік.

“З 1 травня скасовано тимчасовий проміжок використання денних ходових вогнів поза населеним пунктом. Основна мета зазначених змін у ПДР – зменшення аварійності на вулично-дорожній мережі країни та запобігання загибелі та травмуванню людей у ​​ДТП”, – йдеться у повідомленні.

У поліції пояснили: світло фар – це додаткова пасивна безпека руху. Так, згідно з дослідженнями, застосування денних ходових фар зменшує кількість багатосторонніх денних аварій на автомобілях приблизно на 5-15%.

“Використання денних ходових вогнів не тільки покращує видимість, але також впливає на своєчасне периферичне сприйняття транспортних засобів, що здійснюють різні маневри. До того ж автомобілі з денними ходовими вогнями краще ідентифікуються як автомобілі на відстані, а також оцінюються безпечніше в порівнянні з автомобілями. Все це сприяє тому, що денні ходові вогні мають позитивний вплив на безпеку дорожнього руху”, – наголосили правоохоронці.

Який потрібно буде сплачувати штраф

За невиконання цього правила, зазначається, встановлено адміністративну відповідальність. Водіїв штрафуватимуть.

“Частиною другою статті 122 КУпАП встановлено адміністративну відповідальність, зокрема, за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами на початку руху або зміну його спрямування, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 510 грн”, – розповіли у патрульній поліції.

Сообщение Неприємний сюрприз для водіїв: запустили новий штраф, можна забути та влипнути появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: