В умовах воєнного стану правоохоронці звертають увагу на дотримання закону у всіх сферах життя, включаючи дорожній рух. Недотримання вимог щодо водійських посвідчень може призвести до серйозних штрафів для водіїв. Давайте розглянемо, які санкції чекають на тих, хто керує автомобілем без відповідного документа.

Штрафи за керування авто без посвідчення водія:

Керування транспортним засобом без посвідчення водія - штраф до 425 грн.

Керування транспортним засобом особою, яка не має посвідчення водія - штраф до 3 400 грн.

Керування транспортним засобом у нетверезому стані - штраф до 17 000 грн та позбавлення водійських прав на 1 рік.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Повторне керування транспортним засобом у нетверезому стані протягом року - штраф до 34 000 грн та позбавлення водійських прав на 3 роки.

Керування транспортним засобом після позбавлення права керування - штраф до 20 400 грн.

Повторне порушення протягом року після конфіскації посвідчення водія - штраф до 40 800 грн.

Водії, скріншот: YouTube
Водії, скріншот: YouTube

Зазначимо, що відмова від сплати штрафу протягом 15 днів призведе до подвоєння його суми.

Навіть військовослужбовці не можуть уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Водії військової техніки повинні мати відповідні водійські посвідчення, особливо, якщо вони пересуваються по дорогах загального користування.

Український закон дозволяє як паперові, так і електронні версії водійських посвідчень, отриманих через "Дію". За відсутності паперового документа, але наявності електронного, водія не можуть оштрафувати.

Раніше ми розповідали, що Хамуватого пузаня на парковці мають штрафувати: як карають любителів ставити джипи на місця для інвалідів

Нагадаємо, Школярам готують суворі покарання: тепер все буде серйозно