• Головна
  • На Заході України викрили схему втечі ухилянтів за кордон: чоловіки платили по 8 тисяч доларів
11:04, 3 травня

На Заході України викрили схему втечі ухилянтів за кордон: чоловіки платили по 8 тисяч доларів

На Заході України викрили схему втечі ухилянтів за кордон: чоловіки платили по 8 тисяч доларів

На Закарпатті правоохоронці викрили чергову схему переправи ухилянтів за кордон. За втечу з України фігуранти заплатили 8 тисяч доларів з особи. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

був пролягати через кордон поза офіційними пунктами пропуску. Фігуранта затримали під час спроби переправити групу осіб.

Ще одну схему незаконного перетину кордону заблокували поліцейські. Схему організував її 39-річний мешканець Мукачева.

Він самостійно підшукував "клієнтів", зустрічав їх на залізничній станції та в подальшому розміщував по місцевим готелям поблизу кордону. Згодом забирав групу і поки їхали до визначеної точки, проводив їм інструктаж щодо алгоритму дій вже на території Румунії.

Державний кордон ухилянти перетинали пішки поза офіційними пунктами пропуску. Вартість трансферу становила 8000 доларів з особи.

Поліцейські затримали організатора під час спроби переправити групу осіб до Румунії у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. На "туристів" складені адміністративні протоколи.

Вирішується питання щодо повідомлення підозри затриманому та обрання йому запобіжного заходу. Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Закарпаття #ухилянти #правоохоронці
ТОП новини
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
"Водії не чекали таких радикальних заходів від ТЦК, автомобілі масово перевірятимуть": мобілізація, повістки і покарання
Оголошення
live comments feed...