З 26 квітня по 02 травня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 242 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 290 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 81 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 92 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 87 млн 186 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 848 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 232 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька та Рівненська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Жмеринкаводоканал» на суму 5 млн 697 тис. 824 грн., за самовільний скид з каналізаційного колектору неочищених стічних вод у водний об’єкт (р. Баран) у м. Жмеринка, протягом 2022-2023 років, що призвело до забруднення поверхневих вод.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 66 млн 242 тис. 268 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев різних порід в кількості 559 штук на території ботанічного заказника місцевого значення «Урочище Вижар», який входить до складу природно-заповідного фонду України та перебуває у віддані Володимирецької селищної ради. Матеріали направлено до ГУ НП в Рівненській області.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Проведено розрахунок збитків на суму 13 млн 571 тис. 961 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев різних порід в кількості 1376 штук на землях запасу лісогосподарського призначення Володимирецької селищної ради поблизу села Довговоля Вараського району.