Через велику кількість волосся злив у душі або ванні може бути засмічений. Важливо розуміти, що прочистити труби можна без їдких хімічних засобів чи спеціальних інструментів. Насправді ж ви можете зробити невеликий інструмент для порятунку своїми руками.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться корисними побутовими порадами у соціальних мережах.

Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube
Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube

Для цього візьміть звичайний металевий дріт, зігніть один кінець, щоб вийшов невеликий гачок. А тепер, набравшись терпіння та спритності, просуніть його в злив, акуратно повертаючи. Поступово волосся почне заплутуватися навколо гачка, і ви зможете витягнути його. Але не дивуйтеся, коли витягнете масу волосся.

Якщо ви будете періодично використовувати цей метод, то ви уникнете скупчення волосся всередині труби. Також це допоможе запобігти більш серйозній і складній закупорці, яка, ймовірно, вимагатиме допомоги спеціаліста.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах
Показати ще

Втім, будьте дуже обережними під час цієї операції, тому що провід може подряпати делікатну поверхню або навіть застрягти всередині. Тому занадто глибокого не поринайте в каналізацію.

Якщо цей спосіб не допоміг, використовуйте хімічний розблоковувач. Але необхідно дотримуватися певних запобіжних заходів: не використовуйте хімічні продукти без захисних рукавичок і насамперед уважно дотримуйтесь інструкцій з експлуатації.

Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube
Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube

Засипте продукт у каналізацію, зачекайте близько 10-15 хвилин, доки спрацює розблокатор. Після цього вилийте гарячу воду в каналізацію та перевірте, чи добре вона працює. Якщо подив все ж таки закупорений, повторюйте операцію до бажаного результату. Але будьте обережні, краще уникати зловживань хімічними очищувачами у трубах, тому що вони можуть зашкодити дренажній системі вашого будинку.

Також для прочищення труб можна використовувати вантуз. Це дуже практичний інструмент для очищення забитих зливальних труб за допомогою води.

Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube
Волосся засмітило трубу, скріншот: YouTube

Як запобігти попаданню волосся в сифон

Щоб уникнути непрохідності зливу, звичайно, існують певні профілактичні заходи, які легко застосовувати. Ось деякі з них:

1. Встановіть кришку зливу. Придбайте зливний фільтр у будь-якому магазині чи магазині товарів для дому. Помістіть його у ванну та душ у всьому будинку.

Ще краще, спробуйте купити дренажні сітки, спеціально призначені для лову волосся.

2. Не допускайте зісковзування волосся в раковині та душі. Для цього заведіть звичку розчісувати волосся, щоб воно не випало під час миття.

3. Одночасно промивайте зливи. Наповніть кожну ванну або раковину теплою водою та попросіть когось стати поруч із нею. Повинна бути синхронізація: ви повинні одночасно відкривати зливи та спускати унітаз для одночасного змиву.

Нагадаємо, без помилок і згорілих каш: життєвий лайфхак із приготування всіх круп.

Раніше повідомлялося, коли "мушки" перед очима вимагають медичної уваги: ​​поради фахівців.

Також, прямий шлях до серцевого нападу: які напої можуть скоротити ваше життя.