Покоління зумерів, або Покоління Z, що охоплює молодих людей, народжених між 1997 та 2012 роками, демонструє кращу адаптацію до дорослого життя та більш високу успішність порівняно з попередніми поколіннями.

Про це свідчать дані, опубліковані авторитетним виданням The Economist. За статистикою, вже половина з 250 мільйонів представників цього покоління в країнах Заходу працевлаштовані, причому їхні заробітні плати вищі за показники інших вікових груп.

Робота в офісі, скріншот: YouTube
Робота в офісі, скріншот: YouTube

Зумери легко звільняються з роботи та знаходять нові робочі місця. Цікавий той факт, що рівень безробіття серед молоді досяг найнижчої позначки з 1991 року – 13%.

На відміну від мільйонів і покоління X, зумери демонструють інше ставлення до роботи. Для них комфортні умови праці є пріоритетом, і у разі їхньої відсутності вони без вагань шукають нове місце роботи. Минулого року представники цього покоління активно пропагували ідею "тихого звільнення", коли працівник виконує лише мінімально необхідний обсяг завдань, щоб уникнути звільнення.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

робота в офісі, скріншот з відео
робота в офісі, скріншот з відео

Інші тренди, які набули популярності серед зумерів - "мінімалістичний понеділок", коли на початку тижня планується робоче навантаження та виконуються нескладні завдання, а також концепція "дівчата-равлика", яка символізує повільний темп життя та турботу про себе.

Ці підходи контрастують з образом "дівчини-боса", орієнтованим на кар'єрне зростання та подолання гендерної нерівності, яка була ближчою для покоління міліаніалів.

Нагадаємо, отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як повідомляв "Знай.uа", скандального блогера Олександра Слобоженка підозрюють у злочині: на маму машини, на стареньку – квартири

Знай.uа писав, шукати іншу роботу чи голодувати на старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн