Росіяни всіма силами намагаються захопити Часів Яр. ЗСУ тримають місто до кінця, адже, якщо ворог зайде в місто, у вуличних боях буде мати перевагу. Саме такий наказ дав Генштаб підрозділам, які знаходяться на передовій.

Про це розповів заступник командира батальйону ударних БПАК «Ахілес» 92 ОШБр Олесь Маляревич.

Він наголосив, що окупанти тиснуть на Часів Яр з усіх боків. Його втрата принесе загрозу іншим містам та позбавить українських військових висоти на цьому напрямку.

Зараз, за словами Маляревича, ЗСУ не мають допустити прохід росіян через канал, аби ворог не ввійшов у висотну забудову. Потрібно стримувати російські війська на тих територіях, де українські військові можуть працювати з дронами, артилерією. Ворог не повинен зайти в місто, адже для вуличних боїв він має перевагу – жива сила.

«Ми маємо наказ захищати Часів Яр і утримати його від захоплення», – підкреслив заступник командира батальйону ударних БПАК «Ахілес» 92 ОШБр.

До того ж, окупанти намагаються захопити Часів Яр з різних боків та відтиснути українських військових до сіл Кліщівка та Андріївка. Однак поки, за словами Маляревича, вони не мають ніяких тактичних успіхів.

Біля Часового Яру відбуваються дуже жорстокі бої, ворог кидає в бій все, що в нього є. При втраті міста буде загроза для чотирьох населених пунктів – Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка та Слов’янськ.

«Якщо колись Часів Яр впаде, доведеться його повертати. Без повернення висоти будь-якого успіху в цьому регіоні бути не може», – зазначив заступник командира батальйону ударних БПАК «Ахілес» 92 ОШБр.

Додамо, що російські окупаційні війська не змогли захопити повністю населений пункт Іванівське на південь від міста Часів Яр Донецької області. Тепер вони намагаються рухатися на північ від міста.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Щодо Часового Яру — там російські окупаційні війська після того, як не змогли “вирішити” питання з Іванівським, спробували обходити його з півночі. Тобто, для охоплення Часового Яру з південного флангу і виходу на село Ступочки їм необхідно було захопити Іванівське повністю”, — сказав він.

Оглядач зазначив, що населений пункт Іванівське — захоплений російськими окупантами тільки наполовину.

“Західна, північно-західна частина цього села перебуває під контролем Сил оборони України, як і сама дорога Т0504 через Іванівське. Тому окупанти змушені ризикувати і створювати такі витягнуті напрямки, які знову таки цілком можуть бути перерізані”, — наголосив Коваленко.

За його словами, на південь від Іванівського розташований досить великий плацдарм, контрольований українською армією.

“Таке собі “підчерев’я”, де Силами оборони України контролюється і Кліщіївка, і Андріївка, знову ж таки, їх російські окупанти не можуть взяти під свій контроль. Як наслідок — вони змушені штурмувати в лоб східні околиці самого Часового Яру, не отримуючи від цього будь-якої результативності, окрім як кількості втрат по тих чи інших підрозділах”, — резюмував Олександр Коваленко.

До того ж, в той же час, бійці ЗСУ, які діють на ділянці фронту в Донецькій області, припинили чергову спробу російських окупантів прорвати українську оборону. Штурм було зупинено, загарбники зазнали втрат в особовому складі та техніці.

“Мінус легкий броньований багатоцільовий транспортер, а за ним — десант. Артилеристи 47-ї окремої механізованої бригади з мінімальною витратою снарядів відпрацювали одразу по жирній цілі та спалили бронетехніку. Як результат — противника знищено. Штурм провалено. Битва триває”, —  йдеться в повідомленні 47-ї окремої механізованої бригади.