В Українці суттєво зросла вартість популярного фрукта, якщо порівнювати з цінами минулого року. Стало відомо, скільки сьогодні коштують банани і чому так різко злетіли ціни на фрукт, який користується попитом не тільки влітку.

Про це повідомляє East Fruit.

Скільки сьогодні коштують банани в Україні

Закупівельна ціна на банани сьогодні сягнула 49,8 гривень за 1 кілограм, що дорожче, ніж це було минулого року. На полицях українських супермаркетів 1 кілограм цього популярного фрукту коштує приблизно 70 гривень.

Зараз ціни на банани досягли рекордних 49,80 гривень за 1 кілограм, хоча минулого року вони коштували 48,62 гривень. Зазвичай банани в Україні дешевші, проте, через повномасштабну війну заблокувалися порти, що викликало подорожчання на місцевому ринку, адже тепер банани тепер імпортують з інших країн.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Чому подорожчали банани в Україні

Експерти наголошують, що причини подорожчання полягають у змінах клімату, через які скорочуються обсяги виробництва цього фрукта в Центральній Америці. До того ж, зростання цін на банани стимулюють високі ціни на яблука.

За словами українського економіста Андрія Ярмака, зростає попит на банани з Еквадору, який є головним постачальником цього фрукту не тільки для України, а й для інших країн. До того ж, він звернув увагу на високу вартість яблук, яка дозволяє торгівцям піднімати ціни на банани.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні можуть суттєво злетіти ціни на черешню через погані погодні умови.

Як повідомляли раніше, в українських магазинах може подорожчати шоколад.

Як писав "Знай" раніше, в Україні перед Великоднем можуть підвищити вартість яєць.