Україна отримала в своє розпорядження справжнє смертоносне комбо, яке може знищити усю російську авацію, яка посміє атакувати українські території.

В ефірі телемарафону військовий експерт Defense Express Іван Киричевський зазначив, що Україна може поєднати ЗРК Patriot і західні винищувачі F-16 для більш ефективного знищення російської авіації.

«Як нам вдалося присадити потенціал російської авіації. Це була тактика, коли наші пілоти російські літаки під позиції наших ЗРК. Якщо раптом, з появою F-16 із ЗРК Patriot» вийде повторити цей фокус, то ніхто проти не буде, що знову почнуть оновлюватися втрати російських літаків», – сказав експерт.

Він також зауважив, що ні Україна, ні західні партнери не будуть робити публічних заяв про передачу літаків F-16. Оскільки російські сили можуть дізнатися про це безпосередньо на полі бою.

«У нас був цікавий момент про F-16, мовляв, вони будуть після Великодня. Момент у тому, що навіть коли країни НАТО нам давали модернізовані Міг-29, ніхто ж не робив публічних анонсів, не перерізав червону стрічку. Ці літаки почали просто працювати й росіяни це на собі відчули. Відповідно, коли у нас в небі почне щось, від чого росіянам доведеться увертатися з їхніми КАБами, вони це відчують. І десь згодом ми дізнаємося, що F-16 вже допомагають щонайменше відлякувати російські носії КАБів», – пояснив експерт.

Раніше речник Повітряних сил, Ілля Євлаш, повідомив, що дата передачі Україні літаків F-16 була кілька разів перенесена. Тому Київ не планує офіційно повідомляти про їх отримання.

Ілля Євлаш, у ранковому ефірі одного з каналів. На запитання щодо «орієнтирів» для громадян України щодо початку застосування літаків F-16 на нашій території, відповів: «Так, є. Після Пасхи».

«Звичайно, ми не загадуємо ці всі терміни. Вже декілька разів змінювалася ця дата. Тому ми чекаємо. Коли вони зайдуть в Україну, ми обов’язково про це поговоримо», — додав речник.