Споживачі електроенергії нерідко отримують завищені платіжки та дивуються, чому кіловати беруться "зі стелі". Фахівці енергокомпанії YASNO пояснили, де корінь цієї популярної проблеми.

Щомісяця передаєте показники електролічильника, а у платіжках суми, від яких очі на лоб лізуть? Проблема є досить популярною серед українців. Щоб такого не траплялося, енергетики просять не лише регулярно подавати актуальні показники, а й робити це правильно.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Проблем у платіжках не буде, якщо передавати інформацію у два останні календарні дні місяця та три дні наступного. Якщо зробити це раніше чи пізніше – готуйтеся до неприємних сюрпризів.

"Наприклад, треба подати показання за травень, у якому 31 день. Клієнт подав показання 15 травня. Оператор системи розподілу знає, скільки спожито за 15 днів, а по решті днів травня - тобто 16 - оператор показань не має. Тому цей період для клієнта розрахують за середнім споживанням", - розповіли у YASNO.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Бувають випадки, коли споживач забуває передати показники лічильника та отримує платіжку, розраховану за середнім споживанням. У такому разі слід заплатити за світло за лічильником, а наступного місяця своєчасно передати актуальні дані, на підставі яких постачальник зробить перерахунок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, яким має бути новий тариф на електроенергію: у Міненерго дали відповідь.

Також наш портал інформував, світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили.

Крім того, ми писали, за магніти штрафують, а за це ще й похвалять: який прилад допоможе зменшити рахунки за світло.