"Промінвестбанк", який пов'язаний з росією, вирішив виставити на продаж житловий будинок-гуртожиток на Оболонському проспекті, 34В, що знаходиться в Києві. Це викликало обурення серед місцевих жителів. Петиція, яку вони підписали на сайті Київради, просить владу та поліцію втрутитися.

Все почалося 1996 року, коли банк купив цей будинок, проте його придбання сталося з порушеннями законодавства.

Промінвестбанк / фото: Мінфін
Промінвестбанк / фото: Мінфін

З 2018 року банк почав встановлювати неправомірно високі тарифи на комунальні послуги для мешканців, що викликало невдоволення та протести мешканців.

Вони звернулися до Держпродспоживслужби із проханням перевірити ці тарифи, проте представники банку не дозволяли провести перевірку, що підтверджується судовими рішеннями.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Крім того, поки цей будинок знаходиться у власності банку, мешканці, які вже тривалий час мешкають там, не можуть викупити свої квартири.

Петиція киян / фото: kyivcity.gov.ua
Петиція киян / фото: kyivcity.gov.ua

І що дивно, деякі частки в банку належать російській Держкорпорації розвитку "ВЕБ.РФ", що має бути незаконно після рішення Ради Національної безпеки і оборони України.

Тепер мешканці звертаються до міських чиновників із явною вимогою: повернути гуртожиток до рук міської адміністрації. І не просто так, а щоб не попадалося на російські інтереси.

Також вони просять, щоб мерія виступила перед Верховною Радою, кабміном і президентом України, щоб ті вжили заходів, щоб запобігти цій незаконній угоді.

Нагадаємо, згадують та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Раніше ми писали про те, що люди не можуть вийти з будинків навіть уночі: як живе найсонячніше і спекотне місто у світі