Єдине, що залишилося Залужному, щоб розпочати роботу в Лондоні — це отримати відповідний указ від президента, але він затримується; політолог Фесенко вважає, що посада посла у Великобританії через низку причин може стати початком політичної кар’єри колишнього головнокомандувача ЗСУ. Зокрема, в один день після перемоги України ми можемо побачити інавгурацію нашого героя.

Володимир Фесенко, у коментарі для однієї з радіостанцій, підкреслив, що Залужний, вивчаючи міжнародні відносини заочно, отримає цінний досвід у великій політиці через нову посаду. Також Фесенко вказав на інтерес ексголовнокомандувача до політики, тому початок політичної кар’єри як посла у Британії може бути доречним кроком. Існують кілька причин для цього:

“Нагадаю, до речі, знаєте, де у нас величезні апартаменти майже всіх наших олігархів? У Лондоні, так. Це світова столиця. Одна зі світових столиць. Там Chatham House, The Economist, The Guardian.., там багато інших установ. Лондонська школа економіки. Там такий центр інтелектуального і політичного життя. Думаю, що в умовах, коли зараз він поза межами ЗСУ, іти просто на викладацьку роботу, або, знаєте, вести переговори з політиками в умовах, коли невідомо, коли будуть ці вибори… А тут є, скажімо так, новий етап. Цікаве життя”, – казав експерт.

У свою чергу, аналітик з питань України і колишнього СРСР Джордан Максвелл зауважив, що в ешелонах вищого українського керівництва може спостерігатися зменшення напруги після від’їзду генерала. Одночасно всі побачать конкретні результати дипломатичних зусиль Залужного у одній з найважливіших столиць світу. Як він підкреслив, призначення Валерія Залужного на посаду посланника в Сполученому Королівстві є виграшем для всіх — як у Києві, так і в Лондоні.