У столиці правоохоронці викрили злочинне угруповання, до складу якого входили 10 осіб із числа медпрацівників.

Як з'ясувалося, вони займалися протизаконною діяльністю, видаючи за гроші довідки про непридатність до військової служби чоловікам призовного віку, намагаючись встигнути це зробити до 18 травня, до ухвалення нового закону про мобілізацію.

Впіймали угруповання, фото: Facebook
Впіймали угруповання, фото: Facebook

Про це повідомила пресслужба поліції Києва. До угруповання входили керівники військово-лікарських комісій, завідувач неврологічним відділенням та кілька лікарів. Вартість їхніх "послуг" коливалася від 3 до 4 тисяч доларів.

Під час розслідування правоохоронці виявили низку доказів, серед яких чернові записи, комп'ютерна техніка та значні суми грошей, отримані незаконним шляхом: 150 000 доларів США, 26 000 євро та 200 000 гривень.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Слідчі повідомили всім фігурантам про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України - сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене за корисливими мотивами. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, і обвинувальний акт направлено до суду.

Впіймали угруповання, фото: Facebook
Впіймали угруповання, фото: Facebook

Їм загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадаємо, можна і без ТЦК: у Польщі формують підрозділи з українців, щоби відправити на фронт

Як повідомляв "Знай.uа", не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Знай.ua писав, тому пройдуть усі чоловіки: українцям підготували нове правило