StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що ховається за манерою швидко та повільно їсти - психологія

4 травня 2024, 12:55
3147
Звички в їжі є природним та часто несвідомим продовженням найяскравіших якостей і рис характеру.
Як за манерою їсти визначити характер людини
Як за манерою їсти визначити характер людини / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Про характер людини може сказати чимало речей - форма обличчя, манера одягатися, положення під час сну та навіть улюблені кольори. Крім того, про людину багато цікавого можна дізнатися, посидівши з нею за обіднім столом. Звички в їжі та манери розкажуть більше про особистість, ніж ви думаєте. Главред розібрався, що означає, коли людина повільно їсть, і як розтрактувати з погляду психології звичку швидко їсти або звичку не доїдати.

Якщо вам цікаво розібратися в особистості за іншими ознаками, читайте матеріал: Достатньо одного погляду: як визначити характер людини за формою обличчя.

Отже, звички в їжі є природним та часто несвідомим продовженням найяскравіших якостей і рис характеру.

відео дня

Що означає, коли людина повільно їсть?

Як правило, "повільні їдці" - це люди, які вважають за краще жити сьогоденням і насолоджуються кожним приємним моментом. Вони смакують кожен шматочок зі своєї тарілки й так само вміють отримувати задоволення від життя.

Такі люди - спокійні та невимушені. Вони люблять жити у своєму власному темпі.

Найімовірніше, така людина ставитиме на перше місце свої власні бажання та потреби. Її складно звернути з наміченого шляху. Вона звикла довіряти лише собі й насторожено ставиться до незнайомців.

"Повільні їдці" звикли тримати все під контролем, піклуються про своє здоров'я, впевнені в собі.

До речі, з медичної точки зору, повільне пережовування їжі позитивно впливає на роботу травної системи, покращує самопочуття та піднімає настрій.

Звичка швидко їсти - психологія

Людина, яка не любить надто багато часу витрачати на трапезу і завжди першою встає з-за столу, найімовірніше, дуже сумлінна, але водночас вибаглива. Вона вважає безглуздим витрачати багато часу на прийом їжі, адже можна зайнятися чимось кориснішим і цікавішим.

Такі люди дуже амбіційні та дисципліновані. Вони точно знають, чого хочуть і наполегливо рухаються до своєї мети. Вони впевнені у власних силах і відкриті до нових вражень.

Також такі люди пунктуальні, ніколи не запізнюються на важливі зустрічі та не пропускають дедлайни.

"Швидкий їдець" може вирішувати кілька завдань одразу. Більшість таких людей, як правило, досягають успіхів у житті.

Звичка швидко їсти небезпечна і шкідлива для здоров'я

Якщо людина дуже швидко заковтує їжу, то може в результаті серйозно нашкодити своєму здоров'ю.

Дослідники з Японії провели дослідження та дійшли висновку, що звичка їсти швидко вдвічі збільшує ймовірність розвитку переддіабету і діабету.

Подібні ризики, за словами вчених, пов'язані зі швидким підвищенням рівня глюкози. Організм може постраждати через толерантність до глюкози - звикання може прогресувати і перерости в цукровий діабет другого типу впродовж десяти років.

Таким чином японські вчені закликають вживати їжу виключно в неквапливій манері.

Звичка не доїдати - психологія

Багато хто стикався з ситуацією, коли хтось із членів родини періодично залишає на тарілці недоїдений шматочок грінки або м'яса, трохи недопитого чаю або, накладаючи собі їжу з каструлі, залишає в ній ложку каші або трохи супу. З одного боку, це може бути звичайною неуважністю або небажанням мити посуд. Але з іншого - це неусвідомлена звичка, яка виникла в дитинстві та з якою потрібно розбиратися.

Психологи стверджують, що така особливість поведінки може бути пов'язана з характером людини. Зокрема, якщо людина любить порядок і привчена до дисципліни, то і в харчовій поведінці в неї буде такий самий підхід. Якщо ж людина менш зібрана, то вона може залишати на тарілці продукти і не прибирати їх сама.

Раніше Главред писав, як за очима і бровами визначити характер людини.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти