У бою на Авдіївському напрямку загинув український воїн і громадський активіст з Покровська Дмитро Лисенко. Парубок, якого знало все місто, після повномасштабного вторгнення вступив до лав Сил оборони, воював та мав поранення.

Про загибель Дмитра повідомив лідер «Євросолідарності» Петро Порошенко, який схоже, знав бійця або навіть підтримував із ним дружні стосунки, а тому це стало дуже болючою та особистою втратою для нього. Однак, тут потрібно наголосити і на тому, що якби Порошенко не розкрадав армію в 2014 році, то таких втрат не було б і українці не були б ледь не щодня в траурі. Тому, перш ніж розповідати про загиблих, Петро має зрозуміти, а чому він нічого не зробив за часів свого президенства, щоб захистити країну. 

«Привіз РЕБ для воїнів. А Дмитра нема… Він був людиною, з якою багато людей пов’язували майбутнє Донеччини, її відбудову та розвиток. Людиною, яка є символом нового покоління молодих жителів Донеччини: патріотичних, сміливих, розумних, відкритих до світу. Справжній інтелектуал, який багато думав, шукав шляхи вирішення проблем, сумнівався, ухвалював складні рішення. Полум’яний патріот і рішучий воїн, який кров’ю, потом, а, врешті, й життям довів свою віру у святі ідеї розбудови української державності», – розповів Порошенко.

«Дмитро всім серцем любив Донеччину. Як він казав, землю, на якій жили його предки і на якій житимуть його діти. Землю, заради якої він жив і заради якої він загинув у бою. Землю, яку в пам’ять про нього ми маємо захистити та відбудувати. Вічна пам’ять Дмитру! Вічна слава герою!» – додав Порошенко.

Варто зауважити, що у Дмитра залишилася дружина і маленька дитина. Парубок одружився у 2022 році. Він вважав це «найсвітлішою подією у житті, яка відбулась у найсмутніший час».

«Після війни ми з хлопцями створимо спілку ветеранів. Будемо засаджувати сквери хвойно-лікувальними насадженнями, корисно для легенів», – мріяв Дмитро. Це – один із останніх дописів хлопця у Мережі.