В ніч на Великдень: РФ масово атакувала Україну Шахедами - скільки вдалось збити

5 травня 2024, 08:42
1150
Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук зазначив, що бойова робота із відбиття російського повітряного удару велась в 3 областях України.
В ніч на Великдень: РФ масово атакувала Україну Шахедами - скільки вдалось збити
Вибухи було чутно у 3 областях України / Колаж Главред, фото: Сили територіальної оборони ЗСУ, скріншот із відео

У ніч на 5 травня російські війська атакували територію України із застосуванням 24 дронів-камікадзе типу "Шахед". Силами українських сил ППО було знищено 23 БпЛА. Про це у своєму Телеграмі повідомив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Зазначається, що пуски БпЛА були зафіксовані з Курської області РФ та з мису Чауда на території тимчасово окупованого Криму.

Бойову роботу із знищення російських дронів велми зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

відео дня

"В результаті бойової роботи знищено 23 ударних БпЛА у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях. Усім дякую бойову роботу", - написав він.

В ніч на Великдень: РФ масово атакувала Україну Шахедами - скільки вдалось збити
Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Що таке дрон Shahed

Літак-снаряд іранського виробництва із заявленою дальністю польоту до 2000 км (за іншими даними 1000 км). Іранські дрони, під назвою "Герань-2", широко використовуються під час ударів російських окупантів по мирних містах України. За деякими даними у 2023 році РФ почала застосовувати версію дрона власного виробництва, пише Вікіпедія.

Удари по території України - наслідки обстрілів

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 4 травня російські окупанти вдарили ракетами по Харкову. Ціллю російського ракетного обстрілу стала цивільна інфраструктура міста. Про це повідомили начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов та мер міста Ігор Терехов.

У ніч на 4 травня ворог здійснив атаку по території України із застосуванням 13 БпЛП типу "Шахед. Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що ворог намагався націлити свої удари на цивільну інфраструктуру в Харкові та в Дніпропетровській області.

Росія продовжує наносити нові удари по Україні, переважно з метою перешкодити перекиданню західного озброєння на передову. Директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс прогнозує, що агресивна тактика РФ буде продовжуватись, і війна не закінчиться найближчим часом.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти