В Україні змінилися ціни на овочі, фрукти і ягоди, але відбулося це у різних напрямках – щось подорожчало, а дещо, навпаки, знизилось у вартості. Експерти пояснили, на які продукти харчування зросли ціни, а чого варто терміново робити запаси.

Про це повідомляють у East Fruit.

Ціни на овочі в Україні

За словами аналітиків, протягом двох тижнів суттєво падали ціни на картоплю, але останнім часом вона почала вже дорожчати. Водночас, підвищили вартість буряку і ріпчастою цибулі, хоча ще нещодавно ці овочі коштували менше.

Українські фермери почали торгувати ранньою капустою, через що і на ранній овоч, і на урожай минулого року знизилися ціни. При цьому, моркву зараз продають майже за однаковою ціною, проте, вона залишається рекордно низькою для весняного періоду.

Якщо говорити про інші овочі, то тепличні овочі подорожчали, а ось такі види капусти, як броколі, цвітна і пекінська, навпаки, впали в ціні. До того ж, подешевшав кабачок з редисом, проте, часник, навпаки, трохи подорожчав в Україні.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Ціни на фрукти в Україні

Якщо говорити про фрукти і ягоди, то подорожчали сьогодні груші, яблука і лимон, а ось вартість полуниці, навпаки, йде на спад. До того ж, дешевшають і такі цитрусові, як мандарини з апельсинами.

Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні змінили ціни на приправу і маринад до шашлику.

Як повідомляли раніше, в Україні оновили ціни на такі популярні овочі, як огірки, помідори і болгарський перець.

Як писав "Знай" раніше, українцям показали, як змінилися ціни на ранню капусту, зелену цибулю і огірки.