$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +22 Київ

У Німеччині більшість українських біженців досі не знайшли роботу – Bild

У Німеччині більшість українських біженців досі не знайшли роботу – Bild За даними Bild, частка працевлаштованих українців-біженців у ФРН – 21% від працездатних і 13,5% від загальної кількості
Фото: ЕРА (архів)

79% громадян України працездатного віку, які покинули свою країну після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії в лютому 2022 року, ще не працевлаштувалися. Про це 4 травня повідомляє "Bild на русском", не уточнюючи джерела статистики.

"Зараз у ФРН зареєстровано 1,1 млн біженців з України. Із них 716 тис. – працездатного віку від 15 до 65 років. Із них лише 113 тис. мають офіційну роботу із соцпакетом. Іще 36 тис. – частково зайняті. Отже, частка працевлаштованих українців – 21% від працездатних і 13,5% від загальної кількості", – ідеться в повідомленні.

Bild описала історії кількох українців, які перебувають у Німеччині. Зокрема, 40-річний Юрій Кудринський із Полтави розповів, що німецький центр зайнятості пропонував йому "тільки примітивну роботу з низькою зарплатою", яка "того не варта" і для якої у нього немає мотивації. Він зазначив, що оренду й рахунки у цьому разі доведеться оплачувати самому, і, якщо працювати за €8–9 на годину, то грошей залишатиметься замало порівняно із €563 допомоги, яку він отримує зараз "на руки".

Інші українці кажуть, зокрема, що для працевлаштування їм треба спочатку "по-справжньому" вивчити німецьку, а також що через дітей не можуть працювати повний день.

Контекст

За даними управління верховного комісара ООН із питань біженців, станом на 19 квітня у країнах Європи перебувало майже 6 млн українців, які виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року, ще понад 500 тис. – виїхали в інші країни.