Нерідко люди скаржаться на неприємні відчуття в ділянці грудної клітки, такі як колючий біль або дискомфорт. Однак важливо вміти розрізняти справжні симптоми, які можуть свідчити про серйозні порушення роботи серця від інших, не пов'язаних з ним розладів.

Про це розповідає кардіолог Наталія Іванюк.

Зупинка серця, скріншот: Youtube
Зупинка серця, скріншот: Youtube

Фахівець наводить кілька ознак, які допоможуть зрозуміти, що біль у грудях не є проявом серцевого нападу. По-перше, якщо ви активно рухаєтеся (бігаєте, швидко ходите або піднімаєтеся сходами) і відчуваєте пекучий біль, що віддає в щелепу, спину і руку, тоді негайно зверніться до кардіолога для обстеження.

Часто неприємні відчуття у грудній клітці можуть бути наслідком панічної атаки. Якщо крім болю ви відчуваєте таку тривогу, це може бути саме вона. Біль, викликаний серцевими проблемами, зазвичай локалізується трохи ліворуч від центру грудної клітки. Якщо ж дискомфорт відчувається посередині або праворуч, швидше за все, йдеться про панічну атаку.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Ще однією ознакою, яка відрізняє серцевий напад від інших станів, є тривалість болю. Якщо неприємні відчуття тривають менше 10 хвилин і згодом не повторюються, це навряд чи інфаркт.

Під час серцевого нападу біль поступово наростає або ненадовго відступає, але незабаром повертається.

Біль в серці. Фото: скрін youtube
Біль в серці. Фото: скрін youtube

Колючий біль у грудях, що посилюється при зміні положення тіла або глибокому вдиху, може вказувати на неврологічні порушення, а не проблеми із серцем.

У такому разі лікар радить звернутися до невролога, адже серце цілком здорове.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, їстимете багато бананів – накопичуйте на стоматолога: чому так

Як повідомляв "Знай.ua", прогноз магнітних бур на травень: коли чекати "ударів по голові"

Знай.uа писав, українцям доведеться працювати до тремтячих рук і вставної щелепи: про що йдеться