В російській армії вже зараз, до отримання Україною очікуваної від Заходу зброї, зафіксовано зростання втрат. За словами голови Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Івана Тимочка, якщо раніше середньодобові втрати ворога становили близько 800 військових, то наразі ця цифра перевищує тисячу.

“Також варто зазначити, що в російській армії збільшилася кількість поранених, які просто далі не здатні вести жодні бойові дії. Це спричиняє і навантаження на російську економіку. Постійне поповнення російської армії, нові мобілізовані, нові люди, яких кидають у “м’ясні штурми”, — це також величезний удар по російській економіці загалом”, — наголосив гість ефіру.

Він також додав, що разом із пораненими військовими до Росії приходить і правда про те, що відбувається у російській армії, що підриває довіру до офіцерського корпусу Російської Федерації. За словами Тимочка, більшість російських військових усвідомлюють, що шансів повернутися додому з війни проти України у них практично немає, оскільки Сили оборони перевершують окупаційні війська як за якістю ведення війни, так і за якістю техніки. Українські військові часто бачать на фронті техніку зі стратегічних запасів РФ. Гість ефіру вважає, що це багато говорить про ситуацію в російській армії.

“Людського ресурсу Російській Федерації вистачає. Але з чим є проблеми, так це з тим, щоб забезпечити цей людський ресурс бронею, навчанням, зброєю. Те саме стосується й офіцерів, сержантів. Цього дуже не вистачає в російській армії”, — додав Іван Тимочко.

Нещодавно Міністерство оборони Британії у Twitter (X) писали, що втрати російської армії на війні зростуть у найближчі два місяці. Причиною цього може бути посилення наступальних операцій Росії.

Як пише розвідка, у квітні 2024 року середня щоденна кількість російських втрат (вбитими і пораненими) була на рівні 899.

«Ймовірно, що рівень втрат Росії знову збільшиться протягом наступних двох місяців, оскільки вони поновлюють наступальні операції у східній Україні. Це слідує за незначним зниженням темпу операцій протягом останніх двох місяців після падіння Авдіївки», — йдеться у зведенні.

У Британії вважають, що Росія втратила з початку повномасштабної війни 465 тисяч солдатів.

На думку британських розвідників, Москва адаптувала свої війська до виснажливого типу ведення війни, тобто орієнтується на кількість, а не на якість. Це матиме довготривалі наслідки для російської армії.

Як відомо, втрати все важче росії приховувати, тому Кремль приймає вже радикальні рішення, щоб хоча б якось приховати те, що є зараз і те, що буде при наступі.

Наприклад, Пенсійному фонду терміново доручили засекретити дані про грошові виплати учасникам війни в Україні та їхнім сім’ям. Регіональні філії пенсійного фонду в Курській, Брянській та Бєлгородській областях вже отримали листи з вказівкою перестати завантажувати до «Единой государственной информационной системы социального обеспечения» інформацію про призначення фінансової підтримки та соціальних заходів учасникам так званої СВО та їхнім сім’ям.

Але Кремлю, це нічого не допоможе, втрати будуть рости поки триває війна, яку розпочала країна-агресор й в будь-якому разі росіяни дізнаються правду.

А ЗСУ не допустять просування ворога далі на українську територію. Таким чином наші Сили будуть робити все можливе, щоб відкинути ворога та вибити з України.