В Україні дозволяється надання житлової субсидії не лише власникам житлового приміщення, а й особам, які його орендують. Як отримати допомогу від держави, якщо ви квартирант, пояснили спеціалісти Пенсійного фонду України.

Платити за оренду житла та додатково сплачувати комунальні платіжки – серйозний виклик для гаманця. Однак квартиранти також можуть оформити субсидію, звісно, ​​за умови, що відповідають всім критеріям надання цієї допомоги.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Особам, які винаймають житло, субсидія надається на підставі договору оренди. Вкрай важливо, щоб документ діяв протягом усього періоду, на який надається державна допомога. Також мають бути зазначені дані щодо сплати комунальних послуг.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Багато українців через повномасштабну війну стали вимушеними переселенцями та перебралися до інших регіонів, де нерідко проживають на орендованому житлі. Для внутрішньо переміщених осіб не потрібний договір оренди, щоб отримати субсидію. Таким громадянам достатньо подати довідку ВПО, однак у ній має бути зазначене фактичне місце проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, допомогу сім'ям на теплий період: що потрібно терміново зробити українцям, щоб не втратити субсидії.

Також наш портал інформував, що пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.