Не виключення, що за кілька днів Кримський міст буде під водою.

Майор запасу Національної Гвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман висловив думку, що удар по Кримському мосту у день інавгурації російського лідера Володимира Путіна може мати значний політичний та військовий вплив. Він нагадав, що інавгурація Путіна запланована на 7 травня.

«Ви знаєте, росіяни люблять якісь дії підлаштовувати під певні дати, це їм притаманно. Це не зовсім правильно з військового погляду, але інколи війна — це продовження політики іншими засобами й вона має в тому числі обов’язково й політичну складову. Якщо 7 травня, як раз на інавгурацію, вдарити по Керченському мосту, я думаю, що ефект буде дуже-дуже серйозний. Ви можете собі уявити, це свято для нас, коли в день інавгурації прийде повідомлення по всіх російських пабліках, що Керченський міст вже знищено», — наголосив Гетьман.

Експерт припускає, що пропаганда РФ може тримати інформацію про удар по Кримському мосту прихованою і оприлюднити лише після 10-11 травня, щоб не порушувати «святкування сакральної дати 9 травня».

На запитання про методи знищення Кримського мосту, Гетьман вказав на три можливі варіанти: повітряну, морську і диверсійну атаки.

«Якщо сказати, що буде одна з цих трьох, то ми вгадаємо на 100%, бо інших бути не може. Швидше за все буде використана комбінована атака, бо їй буде найважче росіянами запобігти. Впевнений, що це будуть якісь диверсійні дії, звісно ракети, які ми маємо, зруйнувати полотно на мосту можна ракетами, а опору треба все ж таки руйнувати вибухівкою з води», — підкреслив військовослужбовець.