За даними чеських спецслужб, медіаплатформа «Голос Європи» намагалася вплинути на європейські вибори, що призвело до внесення її до національного списку санкцій урядом прем’єр-міністра Петра Фіала. Цю інформацію опублікував Seznam Zpravy.

«ЄС накладе санкції на медіаплатформу Voice of Europe, яку пов’язують з Віктором Медведчуком. Voice of Europe викрили у причетності до спроби російського втручання у вибори до Європейського парламенту», — передає видання.

Медведчук так і проситься повторити долю славнозвісного Киви. Якщо не ліквідували в РФ чи в Україні, то в ЄС можуть поставити на цьому крапку. В країнах Європи не будуть терпіти дестабілізацію чи якусь пропаганду, тим більше з усуненням Медведчука можуть допомогти українські спецслужби, які швидко вирішують питання зі зрадниками.

Віце-президентка Єврокомісії Вера Юрова заявила, що обмеження щодо «Голоса Європи» увійдуть до 14-го пакету європейських санкцій проти Росії, над якими вже ведеться робота у ЄС. Також до переліку санкцій можуть потрапити колишній зрадник, лідер нині забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя», кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук та його соратник Артем Марчевський, який є керівником Voice of Europe.

Як зазначила Юрова, вона поки не знає, чи потраплять Медведчук та Марчевський під санкції, але Voice of Europe точно буде в 14-му санкційному пакеті.