Багато з нас звикли використовувати гірчицю виключно у кулінарії, однак ця приправа має значно більший потенціал, який можна використовувати в побуті. Гірчиця може бути корисною не лише на кухні, а й у прибиранні та усуненні неприємних запахів. Давайте розглянемо три цікаві лайфхаки, які продемонструють вам всю силу цієї приправи.

Гірчиця, фото: Знай.ua
Гірчиця, фото: Знай.ua

Миття підлоги з гірчицею

Мало хто знає, що гірчиця не лише додає стравам смаку, але й має антибактеріальний ефект, який можна успішно використовувати для прибирання підлоги. Завдяки її потужним очищуючим властивостям, ваша підлога буде блищати, а ви не витартите жодних зусиль. Просто розведіть велику ложку гірчиці та солі в відрі з водою і використовуйте цю суміш для миття навіть найбруднішої підлоги.

Додавання гірчиці до засобу для миття посуду

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Замість звичайних засобів для миття посуду, які містять шкідливі хімічні речовини, ви можете звернутися до екологічного рішення, яке буде не менш ефективним. Просто змішайте соду з сухою гірчицею в рівних пропорціях і нанесіть на вологу губку. Цей засіб легко впорається з жиром та не зашкодить вашому здоров'ю.

Усунення неприємних запахів за допомогою гірчиці

Часто неприємні запахи можуть виникати у холодильнику через деякі продукти, що зберігаються в ньому. Гірчиця ж може допомогти в цьому випадку. Просто розведіть ложку гірчиці у воді і використовуйте отриману рідину для миття холодильника. Гірчиця ефективно усуне неприємний запах – холодильник буде пахнути свіжістю.

Раніше ми повідомляли про Топ-корисних звичок, які допоможуть вирішити більшість проблем

Також вам може стати у нагоді: Смердить, як у будинку для людей похилого віку: як позбутися затхлого запаху в квартирі