Україна, не маючи власного надводного флоту, здатна була знищити або пошкодити 36 кораблів та катерів Чорноморського флоту Росії, 18 із них потоплені, відкривши морський шлях для українського зерна.

Сумарна вартість знищених кораблів ЧФ РФ складає $1,65 млрд, не враховуючи малих катерів типу «Раптор» або «Серна». Найцінніші втрати – крейсер «Москва» за $750 млн та підводний човен «Ростов-на-Дону» за $570 млн. 

Сумарна вартість знищених, пошкоджених та тих кораблів ворога, що після ураження повернулися до строю, складає $4,03 млрд. Найдорожчі представники останньої категорії – фрегати «Адмірал Ессен» та «Адмірал Макаров», які стали флагманами ЧФ РФ після потоплення «Москви», та коштують $520 млн за одиницю.

Але це ще далеко не кінцевий результат українських військових, окупантам варто чекати нових операцій та сюрпризів від Збройних Сил України.

Командувач Збройних сил Естонії Мартін Херема запропонував готуватися до можливої блокади у Балтійському морі. За його словами, у Естонії є всі необхідні засоби для цього, включаючи морські міни та протикорабельні ракети.

«Разом з Польщею, Швецією та Фінляндією, які щойно вступили до НАТО, ми повинні мати можливість вирішити одну з наших ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі», — розповів Херем.

У звʼязку з цим Росія не зможе розгорнути корабельну і протикорабельну ППО у Балтійському морі, сподіваються у Таллінні.