$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +17 Київ

Українцям за кордоном відновили видавання паспортів

Українцям за кордоном відновили видавання паспортів Закордонні підрозділи ДП "Документ" відновили видавання паспортів у тестовому режимі
Фото: Gordonua.com

Закордонні підрозділи ДП "Документ" відновили видавання паспортів громадянам України в тестовому режимі. Про це 4 травня повідомили на сайті підприємства.

"Для попередження й недопущення перевантаженості системи й повторних технічних збоїв видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян і після повторного отримання смс-повідомлення про готовність паспортів для видачі", – ідеться в повідомленні.

Щоб отримати документ, необхідно мати смс-повідомлення про готовність паспорта, надіслане після 25 квітня, надати документ, який посвідчує особу заявника, зокрема е-паспорт у застосунку "Дія", і пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Контекст

11 квітня Рада ухвалила закон про мобілізацію в Україні, який має набути чинності 18 травня. Він передбачає, що громадяни України віком від 18 до 60 років зможуть дістати доступ до консульських чи паспортних послуг лише після оновлення даних військового обліку в ТЦК.

Однак ще до набуття чинності цієї норми – 23 квітня – Міністерство закордонних справ України зупинило надання консульських послуг громадянам України призовного віку. Того самого дня видавання вже готових документів припинили іноземні підрозділи ДП "Документ" із посиланням на "технічні проблеми".

Пресслужба підприємства зазначала, що видавання паспортів громадянам, які подали заявки на отримання документів до 25 квітня, відновлять після усунення проблем у старому порядку.