У третій рік війни росії проти України тиск на українських підприємців з боку держави став надто великим. В рамках проєкту "Підвищений тиск" сайт The Page розмовляє з Оксаною Продан, яка радить голові Асоціації міст України та очолює об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця".

Вони обговорюють, які труднощі мають українські бізнесмени через занадто велику увагу від державних органів, і як можна протистояти цьому неправильному втручанню.

Бізнес, скріншот: YouTube
Бізнес, скріншот: YouTube

Чому тиск на бізнес під час війни в Україні став великою проблемою? По-перше, багато підприємців вже стикаються з важкими умовами через війну: їм доводиться переїжджати, переміщати виробництво та шукати нові місця для своїх працівників.

Спочатку, після початку вторгнення, держава призупинила перевірки і знизила податки, закликаючи бізнес просто продовжувати працювати.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

податки в Україні
податки в Україні

Але з часом, коли ситуація на фронті стала складною і потреба в бюджетних надходженнях зросла, держава почала відновлювати перевірки та пошуки додаткових доходів.

Зокрема, прийняли нову стратегію доходів, яка була затверджена без належного обговорення, що спричинило повернення до активізації перевірок і посилення тиску на бізнес.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua українців можуть звільнити через родичів: що варто знати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, коливання цін на пальне: які сюрпризи чекають на українських водіїв

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Нафтогаз розповів, як зупинити зайві нарахування за газ