"Газмережі" нагадали правила, яких потрібно суворо дотримуватися кожному побутовому споживачу. Відповідне повідомлення з'явилося на facebook-сторінці Івано-Франківської філії компанії.

Газовики закликали українців не лише своєчасно передавати показники лічильників, контролювати стан газових приладів та цілісність пломб на приладах обліку, а й не забувати про найпростіші правила.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У побуті споживачі часто забувають, що навіть звичайна газова плита може спричинити дуже сумні наслідки. А все тому, що не всі дотримуються рекомендацій щодо використання газових приладів.

Газовики закликають:

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу
Показати ще
  • забезпечити постійний приплив свіжого повітря під час роботи газових приладів, достатньо поставити вікно в режим провітрювання;
  • при включенні газової плити спочатку запалити сірник, а потім відкривати подачу газу;
  • не залишати без нагляду працюючі газові прилади. Навіть протяг може погасити вогонь пальника і в приміщенні почне накопичуватися газ, який змішуючись з повітрям утворює вибухонебезпечну суміш;
  • не розміщувати біля газової плити речі та речовини, які можуть легко спалахнути.

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

У разі виявлення запаху газу у приміщенні споживачів закликають перекрити всі вентилі, відкрити вікна та двері, а потім залишити приміщення та викликати "аварійку". У жодному разі не можна включати будь-які електроприлади, світло або використовувати сірники.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рахунки за доставку не будуть таким тягарем: "Газмережі" розповіли про корисну "фішку".

Також наш портал інформував, загрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків".

Крім того, ми писали, стосується власників газових колонок і котлів: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.