На тлі повномасштабної війни і ситуації, яка все більше і більше напружується, влада США почала говорити про те, що, ймовірно доведеться ввести свої війська в Україну. Про це заявив лідер демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс. Хоча раніше американські політики неодноразово заявляли про те, що допомога буде тільки грошова, а не військами, ситуація переходить вже далеко за межі України і може зачепити кожного. Також НАТО заявило, що 100 тисяч солдат Альянсу готові будуть вступити у бойові дії з РФ, якщо на Україну буде здійснений напад з третьої країни, або ж Путін атакує безпосередньо країни НАТО.

Цю ситуацію також не оминув і прокоментував ексспівробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Жирнов у своєму інтерв’ю для одного із телеканалів. Він заявляє, що рушійною силою для цього став президент Франції Еммануель Макрон, який раніше сам зібрав 21 країну для допомоги Україні, поки США не могли розібратись кому і що давати.

«Початком цього став Макрон, який 26 лютого зібрав 21 Україну, щоб допомогти Україні, в той час як в США вирішували чи надавати пакет допомоги чи ні. Європа на той час взяла лідерство в цьому питанні і це викликало хвилю обурення в США», — заявив Сергій Жирнов.

Експерт зазначив, що Макрон розглянув тоді ідею вводу військ НАТО на територію України і на нього одразу ж посипалось обурення. Тому що нікому не хочеться вступати в конфлікт з Російською Федерацією і втрачати свої власні війська та ресурси на цю війну, якби це цинічно не звучало. Але це був хитрий план для того, щоб вибити з союзників зброю та фінансову допомогу — налякавши їх перспективою вступу у війну.

«Вони бояться прямого вступу в конфлікт з Російською Федерацією і тому не хочуть вводити війська», — підкреслив Сергій Жирнов.

Хоч Україна ніколи сама не просила війська, а лише зброю та гроші, проте зараз ситуація набирає обертів. І рано чи пізно в США не залишиться вибору і доведеться вводити війська на територію України.