Путін використає свою інавгурацію для того, щоб досягти переговорів про мир.

Про це заявив опозиційний діяч Геннадій Гудков.

«Путін хоче вийти з війни не програвшим і він розуміє що чим далі війна йде, тим менше у нього шансів на те, що він зможе використати взагалі якусь можливість для мирних домовленостей», — заявив експерт.

Також Гудков заявив, що до України йде допомога, яка здатна завдавати серйозних збитків глибинним регіонам Росії, що знаходяться досить далеко від лінії фронту і це дуже лякає голову РФ.

«Путін розуміє що чим далі, тим менше у нього шансів на те, що він цю війну принаймні закінчить у нічию. Тому ось він і намагається зараз використати будь-які можливості в тому числі: трибуну своєї інавгурації і трибуну 9 травня», — заявив експерт.

Гудков зазначив, що основне завдання голови Кремля зараз полягає у виході з міжнародної ізоляції.

«Він же бачить ось це відчуження і він чудово розуміє, що для нього зараз головне завдання постаратися пробити діру у цій міжнародній ізоляції. Саме через це за трибуною 9 травня він буде там щось пропонувати, говорити, пояснювати та знову придумати якусь історію, в якій він сам особисто живе», — розповівши експерт.

Зазначимо, що в очікуванні Саміту світу у Швейцарії інтерес світових ЗМІ був прикутий до проєкту мирної угоди, створеної в перший рік війни в Україні. Лідери країн, які зберуться на саміті, спробують намітити шлях для завершення російсько-української війни.

Про це пише Politico.

Незважаючи на впевненість багатьох політиків як в Україні, так і в світі, що Путін насправді не збирається закінчувати війну, у Кремлі намагаються позиціювати собі як державу, відкриту для переговорів, які мешкають вперті Україна та її західні прихильники.

При цьому у Кремлі натякають на «нові реалії», які мають бути враховані під час мирних переговорів. Ймовірно, йдеться про останні успіхи росіян на фронті та бажання залишити собі захоплені українські території.

За словами експертів, Росія має намір вести тривалу війну і чекати, поки Захід втомиться і почне шукати компроміс. Але наразі компромісного вирішення цього конфлікту не існує.