Протягом останніх років Україна приділяє особливу увагу підтримці внутрішньо переміщених осіб, роблячи це одним із пріоритетів урядової політики. Державна служба зайнятості надає широкий спектр послуг, спрямованих на інтеграцію та підтримку цієї вразливої категорії населення.

Працевлаштування є однією з ключових складових такої підтримки. За останні два роки понад 130 тисяч внутрішніх переселенців звернулися за допомогою до служби зайнятості, а 34 тисячі з них вже знайшли собі роботу. Спеціалісти служби індивідуально підбирають вакансії, беручи до уваги освіту, досвід роботи та побажання самого працівника, щоб забезпечити ефективний та вдалий процес працевлаштування.

служба зайнятості
служба зайнятості

Завдяки ваучерам на навчання, які надаються за рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування, ВПО мають можливість безкоштовно підвищити свою кваліфікацію або отримати нову професію. Більше того, для безробітних доступні безкоштовні навчальні програми в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де пропонується близько 400 різних освітніх програм.

Однак, можливості для ВПО не обмежуються лише професійним навчанням. Ще одна програма підтримки - це надання грантів на започаткування або розвиток власного бізнесу. Ця програма стимулює самозайнятість та підтримує підприємницькі ідеї ВПО. За допомогою гранту можна отримати фінансову підтримку від 50 до 250 тисяч гривень на втілення своєї підприємницької мрії.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Однією з таких ініціатив є грантовий проєкт "Власна справа", в рамках якого переселенці можуть отримати від 50 до 250 тисяч гривень на відкриття бізнесу.

Гроші, Today
Гроші, Today

Крім того, ВПО, які мають статус учасників бойових дій або їх родини, можуть скористатися "Грантом для ветеранів та їх подружжя". Ця програма дає можливість отримати значну фінансову підтримку залежно від кількості створених робочих місць. Наприклад:

  • До 250 тисяч гривень може бути надано за умови створення одного робочого місця.
  • Від 250 до 500 тисяч гривень - якщо створено два робочих місця.
  • Від 500 тисяч до 1 мільйона гривень може отримати учасник бойових дій або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо за останні 36 місяців до подачі документів вона зареєструвалася як фізична особа-підприємець та створила чотири нових робочих місця.

Раніше ми повідомляли, що Потрібно подати заяву до 1 червня: сім'ям виплатять допомогу до Дня захисту дітей

Нагадаємо, Оформлення документів, пошук житла та продуктові набори: як переселенцям отримати допомогу