Ситуація в київському метро дуже впевнено іде до катастрофи. Після закриття декількох станцій через тріщини у тунелях та протікання ґрунтових вод, проблеми почали виявляти в усій мережі. Наразі експерти б’ють тривогу — вода може прорватись на ще одну станцію та спричинити трагедію навіть з летальними випадками, а постраждають від цього тисячі людей, які будуть відрізані від транспортної системи Києва.

«Від Поштової площі не відкачують воду, про це відомо уже декілька років. На межі аварії і зупинки як розв’язка, так і станція метро. Побачите Кличко, нагадайте йому, що він знов абсолютно ні до чого», — повідомив народний депутат Дмитро Гурін.

Дійсно, поки Кличко їздить по європейським столицям, щоб шукати Києву міста-побратими, ситуація з кожним днем погіршується.Після комісії Верховної Ради про багаторічну проблему та аварійність Поштової почали публічно казати всі сторони конфлікту, у тому числі, наприклад, одіозний архітектор Андрій Миргородський та навіть керівник Державного управління справами часів президента-втікача Януковича Андрій Кравець, які мають до цієї ситуації безпосереднє відношення. Більш того, зробила заяву про аварійність площі та станції метро і Держаудитслужба, судячи із повідомлення якої ще рік тому вона попереджала міську владу, що під загрозою руйнації опинився весь інфраструктурний вузол: станція метро, площа, найближчі будівлі, у тому числі і будівля самої Держаудитслужби. Але ця заява так і залишилась без уваги зі сторони Департаменту транспортної інфраструктури. Схоже, що про багаторічну бездіяльність міської влади на Поштовій площі відомо багатьом.

На публікації активістів з проханнями звернути увагу на проблему КМДА реагує специфічно, звинувачуючи їх в дезінформації.

«Станція «Поштова площа» та перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризики щодо підтоплення, закриття станції на ремонт чи реконструкцію відсутні», – йдеться в повідомленні. Схоже, що мерія міста як завжди вирішила чекати трагедії для того, щоб нарешті почати діяти.