Неділя, 19 Травня

Львівський активіст через суд зобов’язав українське представництво “Apple” пояснити співпрацю з білорусами

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Активіст Святослав Літинський через суд зобов’язав представництво “Apple” в Україні пояснити, чому досі ввозять техніку через компанію, співвласниками якої є громадяни Білорусі. Перед цим в “Apple Ukraine” двічі проігнорували звернення львів’янина.

Про рішення суду Святослав Літинський повідомив на Facebook-сторінці, пише Суспільне.

У 2023 році львів’янин звернувся до українського представництва компанії “Apple” з вимогою припинити ввозити продукцію через компанію “ASBIS” та пояснити таку співпрацю. Активіст зазначив, що співвласниками компанії “ASBIS” є громадяни Білорусі, які досі працюють у РФ в обхід санкцій.

За словами Святослава Літинського, у “Apple Ukraine” двічі проігнорували запитання про бізнес з білорусами. Тож він вирішив звернутися до суду.

“Змушений був звернутися із позовом до Печерського районного суду м. Києва для того, щоб суд врешті змусив українську компанію виконувати вимоги українського законодавства – надати відповідь”, — повідомив Святослав Літинський.

Сьогодні, 7 серпня, активіст повідомив, що згідно з рішенням суду представництво “Apple” в Україні має розглянути по суті звернення та надати відповідь на поставлені питання. Крім того, суд постановив стягнути з “Apple Ukraine” судові витрати.