Наразі люди, яким бракує зубів, змушені використовувати протези або імплантати, але нові дослідження японських вчених зробило революцію у стоматології. Незабаром зуби можна буде відростити наново.

В основі цього відкриття лежить робота доктора Кацу Такахасі та його команди, які розробили новий препарат, що блокує білок під назвою USAG-1, відомий як обмежувач зростання зубів. Початкові експерименти на мишах з вродженими дефектами в зубах показали, що після введення цих ліків у тварин з'являлися нові зуби без серйозних побічних ефектів.

Тепер дослідники переходять до наступного етапу випробувань, плануючи тестувати ліки на добровольцях у віці від 30 до 64 років. Це дозволить визначити ефективність та безпеку нового препарату в реальних умовах та відкриє шлях для його подальшого застосування у клінічній практиці.

Стоматолог, фото: скріншот з відео
Стоматолог, фото: скріншот з відео

Доктор Такахасі, керівник стоматологічного відділення лікарні Кітано, висловив надію, що їхні дослідження принесуть користь тим, хто потребує зубної реабілітації: "Ми хочемо допомогти людям, які страждають від втрати або відсутності зубів. Ми вважаємо, що очікування людей щодо зростання зубів високі".

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Японська медична революція в стоматології може відкрити нову еру у лікуванні втрати зубів та забезпечити мільйонам людей посмішку, про яку вони завжди мріяли.

Нагадаємо, 33-річна австралійка половину життя боролася з жахливим недоліком: що з нею було

Раніше ми розповідали, що Жінка прийшла до лікарні на обстеження, але її "втішили" тим, що вона для них померла: "Як..."

Також вам може бути цікаво: Ціла армія малюків: троє чоловіків з однієї родини стали батьками 600 дітей