Вартість електроенергії в Україні перебуває у стані "трансформації", спричиненої вимушеними реаліями війни. Зруйнована енергетична інфраструктура країни потребує колосальних зусиль щодо відновлення та модернізації.

Незважаючи на бажання уряду зберегти доступність електрики для населення, об'єктивні чинники змушують розглядати варіант підвищення тарифів.

Згідно з прогнозами експертів, влітку цього року українці можуть зіткнутися із зростанням вартості електроенергії з поточних 2,68 гривень за кіловат-годину до 3,50 гривень. Хоча ідеальним рівнем вважається 6 гривень за кіловат-годину, різке підвищення до такої межі видається нереалістичним на даному етапі.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко наголошує на неминучості поступового збільшення тарифів, що є вимушеним кроком для забезпечення функціонування пошкодженої системи.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Близько 70% енергетичної інфраструктури України отримали руйнування та пошкодження внаслідок російських обстрілів.

Міністр енергетики Герман Галущенко підтверджує складність ситуації в українській енергосистемі, зазначаючи, що останні удари окупантів по Україні завдали шкоди енергетиці на суму понад 1 мільярд доларів.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

А ще експерти закликають українців бути готовими до можливих відключень електрики влітку, адже стабільне енергопостачання залежить від швидкості та ефективності відновлювальних робіт.

Нагадаємо, "Київстар" різко підняв ціни на тарифи: українці захлинулися від обурення

Як повідомляв "Знай.ua", щодо комуналки "капають" борги? Чому українцям змінили розмір субсидій за квітень

Знай.ua писав, подорожчає не тільки електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею