У ніч на 8 травня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. Окупанти атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії в шести областях. Через падіння уламків є постраждалі, зокрема й дитина. ЗНИЩЕНО 59 ПОВІТРЯНИХ ЦІЛЕЙ: 39 РАКЕТ ТА 20 УДАРНИХ БПЛА.

Володимир Зеленський відреагував на масований ракетний удар в День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

«Понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях.

Усі необхідні служби вже працюють на місцях, ліквідовуючи наслідки терору. 

Весь світ має чітко розуміти, хто є хто. Весь світ не має права дати ще один шанс нацизму.» — йдеться у повідомленні.

У Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що вночі армія країни-агресора РФ атакувала область дронами-камікадзе та крилатими ракетами.

Тривога тривала майже 4 години. Працювали сили ППО.

Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури не було. Водночас падіння уламків зафіксовано в чотирьох районах області.

У КОВА додали, що зафіксовано пошкодження ліній електромереж. В одному із сіл частково відсутня електроенергія. Енергетики вже оперативно працюють над поверненням світла.

За оперативною інформацією, внаслідок падіння уламків один житловий приватний будинок та підсобне приміщення поруч зруйновано, ще 14 приватних будинків та одне авто пошкоджено.

Унаслідок ворожої ракетної атаки на Кіровоградщину в Олександрійському районі пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Травмовано дитину восьми років, повідомили в Кіровоградській ОВА.

Є руйнування 13 приватних будинків і майже трьох десятків гаражів. Усі служби працюють на місці.

Очільник Полтавської ОВА Пилип Пронін повідомив, що в регіоні є влучання в об’єкт енергетичної інфраструктури в Полтавському районі.

Після удару ворожого БПЛА виникла пожежа. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Після третьої години ночі російські окупанти влаштували масовану ракетну атаку. На той час більшість областей уже годину були в небезпеці через масовану атаку БПЛА. Вибухи лунали у Львівській, Івано-Франківській та Київській областях, а також у Києві — активно працювали українські сили ППО.