Ох, і не весело ворогу на Соледарському напрямі. Наші метр за метром звільняють окуповану територію, знищують окупантів та завдають комбінованого удару по піхоті РФ на цій ділянці.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Так, прикордонники-аеророзвідники бригади «Помста» виявили переміщення піхоти Соледарським напрямом.

«За наданими координатами відпрацювали мінометники та групи ударних БПЛА. Влучно!» — прозвітували вони.

Зокрема, за даними ДПСУ, результатом комбінованої поразки з мінометів, FPV-дронів та скидів стала ліквідація чотирьох окупантів та поранення ще одного з них, ворог зі своїх позицій відступив.

У вівторок, 7 травня, російські війська продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, проте лінія фронту залишилася незмінною. Протягом 6 і 7 травня російські джерела повідомляли, що загарбники продовжували наступ на північний захід від Сватового в районі Кислівки та Котлярівки, хоча ISW (Institute for the Study of War) не знайшов візуального підтвердження цих заяв.
Російські війська продовжували наступальні дії у наступних напрямках:
— На північний схід від Куп’янська в районі Синьківки;
— На північний захід від Сватового біля сіл Піщане, Берестове, Стельмахівка;
— На північний захід від Кремінної біля села Невське;
— На захід від Кремінної біля сіл Тернів та Ямполівка;
— На південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва та села Білогорівка.
У додаток до цього, 7 травня російські війська продовжували наземні атаки на сіверському напрямку в районі сіл Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка та Роздолівка, проте жодних підтверджених змін у лінії фронту не зафіксовано. Також 7 травня російські війська продовжили штурм поблизу Часового Яру, але подальших змін на лінії фронту також не було зафіксовано.
Оккупанти здійснили наземні атаки:
— поблизу Богданівки;
— у Новому мікрорайоні;
— біля Іванівського;
— на південний схід поблизу Кліщіївки та Андріївки.
Речник Угруповання військ «Хортиця», підполковник Назар Волошин, повідомив, що українські війська відновлюють мости через канал Сіверський Донець-Донбас для відновлення шляхів сполучення.
Російський мілблогер повідомив, що війська РФ регулярно атакують українські мости через канал. Додатково, російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки під час триваючих наступальних операцій у цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, свідчать про те, що російські війська продовжили свій просування вздовж залізничної лінії на захід від Очеретиного, що знаходиться на північний захід від Авдіївки.
Російські мілблогери також стверджували, що війська РФ продовжили просування на захід у полях поблизу Новопокровська (що знаходиться на північний захід від Авдіївки та на південний захід від Очеретиного) і до південної околиці населеного пункту. Інший російський мілблогер повідомив, що російські війська продовжили своє просування на 1,5 км углиб до бурелому вздовж лінії Новобахмутівка-Бердичі (на південь від Очеретиного та на північний захід від Авдіївки). Проте ISW не підтвердив ці заяви.
Російські війська також продовжували наземні наступальні дії:

— на північний захід від Авдіївки в районі Новоолександрівки, Сокіла, Прогресу, Євгенівки та Новоселівки Першої;
— на захід від Авдіївки біля Уманського та Яснобродівки;
— на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового і Невельського.

Окупанти трохи просунулися на південний захід від тимчасово окупованого Донецька на тлі продовження наземних атак на захід і південний захід від міста. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 травня, свідчать про те, що російські війська здійснили незначне просування в західній Новомихайлівці (на південний захід від Донецька).

Загарбники також продовжували наземні атаки на захід від Донецька поблизу Красногорівки та на південний захід від Донецька поблизу Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного. 7 травня тривали позиційні бої в районі кордону Донецької та Запорізької областей поблизу Старомайорського та Урожайного (обидва на південь від Великої Новосілки).