Якщо ваше житло зазнало пошкоджень, але ви не маєте документів, які підтверджують ваші права на власність, звертатися до суду - це часто єдиний спосіб отримати компенсацію.

Така ситуація може виникнути, якщо житло не було зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухомість, або вам просто не пощастило зберегти важливі документи. Проте не варто панікувати, оскільки судові процеси в таких справах зазвичай завершуються позитивно.

Зруйноване житло. Фото з відкритих джерел

За словами Олени Шуляк, Голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, судовий процес у подібних випадках зазвичай триває до трьох місяців, а для позитивного рішення суду потрібно мінімум доказів. Зазвичай суди приймають позитивне рішення, якщо ви можете підтвердити існування якого-небудь правовстановлюючого документа.

Необхідно звертатися до суду для підтвердження права власності на нерухоме майно тоді, коли ви втратили документи на житло, отримане до 2013 року, або якщо у Державному реєстрі речових прав на нерухомість немає відомостей про ваше право власності.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Важливо пам'ятати, що подібні справи розглядаються судами стандартно, використовуючи типові матеріали. Позитивне рішення суду є підтвердженням вашого права власності на майно, отримане відповідно до закону.

Нещодавно випущена програма компенсацій "єВідновлення" наразі не поширюється на майно, що розташоване на тимчасово окупованих територіях. Однак деякі власники майна із цих територій вже зверталися до суду з метою отримання компенсації, і у більшості випадків суди прийняли рішення на користь позивачів.

Нагадаємо, Чому українцям відмовляють у субсидіях: основні причини

Раніше ми розповідали, що В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла