• Головна
  • Вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: подробиці скандалу
15:21, 8 травня

Вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: подробиці скандалу

Вчитель обізвав сепаратистом учня-переселенця: подробиці скандалу

Викладач однієї зі столичних шкіл обізвав учня, який є переселенцем з Луганщини, сепаратистом – між учнем та вчителем виникла сварка, яку вдалося зняти на відео. Директорка школи вже зауважила, що після проведеної зустрічі учасники конфлікту порозумілися – триває службове розслідування.

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до правоохоронних органів і взяв на особистий контроль справу щодо інциденту в київській школі, де вчитель обзивав учня, який переїхав до столиці з Луганщини, "сєпарською гнидою".

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у своїх соціальних мережах. Він наголосив, що вчитель повинен захищати дитину від насильства, а не вчиняти його.

"Звернувся до правоохоронних органів з метою якісного та неупередженого розслідування, взяв на особистий контроль справу щодо жорстокого поводження вчителя київської школи з учнем", — зазначив омбудсмен.

За його словами, поведінка вчителя містить ознаки кримінального правопорушення — погрози вбивством, завдання тілесних ушкоджень. А якщо додати до цього обставини, які обтяжують покарання, — висловлювання, що несуть дискримінаційний характер, можна, ймовірно, припускати, що порушення вчинили на ґрунті ненависті. За 161 статтею Кримінального кодексу України вони визначаються, як розпалювання ненависті за ознакою соціального походження та місця проживання.

"За безпеку в школі насамперед відповідає його керівництво або ж засновники закладу. Тому також скерував запит до Голосіївської районної державної адміністрації Києва щодо здійснення службової перевірки, усунення від роботи вчителя через ці дії та вжиття заходів реагування. Інформуємо, що про результати обов’язково мають повідомити Офіс омбудсмана", — акцентував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #столиця #Дмитро Лубінець #учень-переселенець
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...