Українці можуть платити за світло значно менше за допомогою зонних тарифів, які, швидше за все, залишатимуться вигідними навіть після можливого подорожчання електроенергії. Про це йдеться у матеріалі порталу "Телеграф".

Так, щоб зменшити рахунки за електрику та пом'якшити удар від підвищення тарифів, яке вже анонсував не один експерт та депутат, слід перейти на зонне споживання. Для цього доведеться поставити спеціальний лічильник, який коштуватиме приблизно 3-5 тисяч гривень.

Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube
Рахунки за електроенергію. Фото: скрін youtube

Двохзонні тарифи:

  • з 7:00 до 23:00 – за кожен кіловат доведеться платити повну ціну, на даний момент – 2,64 гривні;
  • з 23:00 до 7:00 – кожен кіловат обійдеться в половину дешевше – 1,32 гривні.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Тризонні тарифи:

  • у години максимального навантаження з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00 - 3,96 гривні за кВт/год;
  • у напівпіковий період з 7:00 до 8:00, з 11:00 до 20:00 та з 22:00 до 23:00 - 2,64 гривні за кВт/год;
  • з 23:00 до 7:00 – 1,05 гривні за кВт/год.

Найчастіше побутові споживачі обирають двозонний тариф, який найпростіший у застосуванні. У середньому сім'ї із чотирьох осіб вдається заощадити на електроенергії до 300 і більше гривень на місяць.

Раніше портал Знай повідомляв, як вийти з боргової ями та отримати пільги: комунальники дали безцінну пораду.

Також наш портал інформував, забудете подати – залишитеся без допомоги: відсутність цих документів поставить хрест на субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.