6 важливих речей, яких варто навчити дитину до 10 років

Це допоможе їй у дорослому житті

Не боятися зробити помилку

Вчитися на чиїхось помилках – рідкісний талант. Також важливо вчитися на власних невдачах. Дитина не повинна боятися програти чи зробити помилку.

Знання важливіші за оцінки

Іноді батьки дуже зляться через оцінки, які не відповідають їхнім очікуванням. Однак високий бал не завжди означає хороші знання. Дорослі мають навчити, що знання важливіші за оцінки.

Вміти постояти за себе

Деякі батьки виявляють більше поваги до вчителів чи інших людей, ніж до дитини. Це може бути причиною майбутньої невпевненості та нездатності постояти за себе. Проте краще пояснити хлопчикам та дівчатам, що повага важлива. Але вміння відстоювати свою думку теж необхідно.

Не робити того, що не подобається, заради схвалення

Діти вважають популярність серед друзів дуже важливою і роблять все можливе, щоб її отримати. Батькам варто показати на своєму прикладі, що бути чесною та поважною людиною дорожче, ніж отримати чиєсь схвалення, переступаючи через свої переконання.

Навчити говорити «ні»

Дорослі мають навчити дитину говорити «ні» вчителям, батькам і навіть собі. Таким чином вони зможуть стати сильними особистостями, а не людиною, яка буде підкорятися будь-чиїм наказам. 

Ставити питання, якщо щось не зрозуміло

Ставити запитання – це абсолютно нормально. Краще запитати, ніж робити вигляд, що все зрозуміло. 
Джерело: brightside.me

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень