Компроміс з країною-агресором може багатьох людей розчарувати. Про це розповів в одному з українських медіа політтехнолог та офіцер ЗСУ Тарас Березовець.

За його словами для України ключова задача — встановлення сталого миру, це закінчення війни з максимальним врахуванням нашого національного інтересу.

«Країни Заходу та Європи теж мають гарантувати мир Україні.», — наголосив Тарас Березовець.

При цьому політтехнолог зазначає, що мир має базуватись не на будь-яких умовах, а насамперед на умовах, які не будуть порушувати наші червоні лінії.

«Червоні лінії — це, наприклад, Україна не може назвати себе нейтральною країною. Ми не можемо відмовитись від перспектив вступу в ЄС чи НАТО. Україна не може відмовитись від офіційної мови, не можемо відповитись від наших територій.», — пояснює військовий.

Нещодавно, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк також наголошував, що Україна не погодитися на мирні переговори, якщо там буде йти мова про відмову від територій.

На питання журналіста, чи може Україна погодитися на так звані «кордони до 24 лютого 2022 року» (тобто відмову від Криму і окупованої до повномасштабного вторгнення частини Донбасу), Подоляк відповів категорично: «Ні, немає ніяких можливостей домовитись про такі кордони».

«Будь-які домовленості на умовах України означатимуть кінець Росії, у тому вигляді, який вона сьогодні має. Так само будь-які домовленості на умовах Росії означатимуть кінець України в тому вигляді, в якому є сьогодні. Це очевидні речі, і про це треба говорити», – каже Подоляк.

Радник керівника ОП наголосив, що Росія розуміє тільки силу. Тому щоб сформувати якісь переговори, потрібно завдати суттєвих поразок Росії на лінії фронту.