Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

“Тема, яка особливо зараз актуальна на фоні масованих ракетних і шахедних обстрілів російської федерації, - це наша енергетична безпека. Тому що ми бачимо, що зараз ворог зробив серйозний акцент саме на знищенні електричних мереж і теплової генерації, що спричиняє серйозні проблеми”, - повідомив Олексій Буряченко.

За словами Олексія Буряченка, в Україні є серйозні проблеми з вирівнювання відповідних енергетичних потоків, тому що цим якраз і займалося ТЕС і ГЕС. Тому може скластися така ситуація, то атомні електростанції будуть виробляти надлишкову електроенергію, проте доставити її до кінцевого споживача буде неможливо.

Як зазначив гість програми Володимир Омельченко, таку ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день в Україні, не проходила жодна країна і жодна енергетична система світу. Українська енергетична система, мабуть, єдина у світі, яка змогла витримати такі потужні ракетні удари.

“Наприклад, минулого року в опалювальному сезоні це було 1200 ракет і шахедів. Навіть німецька енергетична система такого не витримала б, а наша витримала. Чому? Тому що у нас в принципі був великий заділ ще з радянських часів, великий профіцит потужностей”, - заявив Володимир Омельченко.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, до військкомату йти не обов'язково: як оновити свої дані в ТЦК, навіть сидячи вдома.

Також Знай.ua повідомляв про тарифи на централізоване водопостачання: чи зміняться ціни до початку літа.