Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні на початку травня ціни на деякі продукти продовжують знижуватись. Зокрема, йдеться про ранню картоплю та капусту.

Про це стало відомо завдяки інформації фахівців із моніторингу цін на порталі East fruit.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

За словами експертів, після тривалого періоду стагнації почали зростати відпускні ціни на цибулю врожаю 2023 року. Дорожче, ніж тижнем раніше, продавалася морква.

У той же час стрімко знижувалися ціни на огірок та подешевшали томати. Крім того, падають ціни на редис через збільшення пропозиції.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Також не минулого тижня подешевшали цвітна капуста та кабачок. Серед зелені знижувалися ціни на зелену цибулю та кріп, але дорожчав щавель.

Ціни на продукти, скріншот: East fruit
Ціни на продукти, скріншот: East fruit

Що стосується цін на ягоди та фрукти, то вони збереглися на рівні попереднього тижня за винятком полуниці (суниці садової), ціни на яку летять вниз через підвищення пропозиції.

У травні ціни на яблука можуть зрости до 27 гривень за кілограм, а виноград – до 285 гривень за кілограм. При цьому ціна на апельсини сягне 75 гривень, на лимони – до 57 гривень, на банани – до 70 гривень, а мандарини до 77 гривень.

Водночас українці можуть очікувати на зниження ціни на овочі борщового набору завдяки збільшенню пропозиції овочів закритого ґрунту. Крім того, аграрії прогнозують, що ціна на полуницю цього року становитиме приблизно – від 60 до 80 гривень за кілограм, як і минулого року.

Нагадаємо, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Раніше повідомлялося, беріть із собою грошей побільше: виробники підняли ціни на цибулю, буряк та часник.

Також, ситуація з цінами змінилася: скільки заплатимо за огірки, помідори та зелень.