Польський журналіст Марек Сієрант в інтерв'ю телеканалу "Еспресо" поділився своїми спостереженнями щодо впливу українських бізнесів на економіку Польщі.

Він розповів, що завдяки активності українців, які відкривають власні компанії та працюють у різних секторах економіки, польський Пенсійний фонд зазнав значного покращення.

Україна та Польща, скріншот: YouTube
Україна та Польща, скріншот: YouTube

За його словами, ці компанії не лише створюють нові робочі місця, а й збільшують податкові надходження, що є великим внеском до державного бюджету. Сієрант наголосив, що щороку це може приносити від 15 до 20 мільярдів злотих, що становить приблизно 0,5% польського ПДВ.

Журналіст також зазначив, що українці активно споживають товари та послуги, стимулюючи цим розвиток внутрішнього ринку. Це допомагає розширювати економічні здібності та збільшувати внутрішнє виробництво.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua
Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua

Майже у кожній галузі, де працюють українці, спостерігається зростання показників та податків. Крім економічного аспекту, Сієрант торкнувся демографічної проблеми в Польщі, зазначивши, що через низьку народжуваність і старіння населення країна зазнавала великих труднощів із наповненням Пенсійного фонду.

Він висловив задоволення тим, що завдяки українським працівникам, які платять податки, вдалося не тільки стабілізувати фонд, а й вийти на прибуток вперше за останні 5 років.

Це значний крок уперед для польської економіки, що наголошує на важливості включення українських мігрантів до польського суспільства.

Нагадаємо, українських дітей-біженців почнуть виключати з європейських шкіл: чому ухвалено таке рішення

Вам буде цікаво дізнатися українців у Польщі змусять платити більше: уряд ухвалив важливе рішення